vintage ladekast

Bijna iedereen heeft wel een ladekast in zijn huis, want dit zijn immers hele handige kasten om spullen georganiseerd in op te bergen. Maar een ladekast hoeft niet saai te zijn als je voor een vintage ladekast kiest.

Vroeger werden ladekasten vooral gemaakt om tafellinnengoed of bestek in op te bergen in de woonkamer. Tegenwoordig kun je een ladekast eigenlijk wel in elke ruimte in het huis tegenkomen. Zo gebruiken mensen het ook in de slaapkamer voor sokken en ondergoed, in badkamers voor toiletspullen en in gangen voor sjaals & mutsen.

Een vintage ladekast geeft karakter aan je huis en heeft tegelijkertijd ook een handige functie.

Er zijn verschillende soorten vintage ladekasten. In het aanbod van de dikke deen zitten vooral Midcentury vintage ladekasten uit de jaren ’50, ’60, ’70, veelal uit Denemarken. 

Een vintage ladekast  is (meestal) volledig dicht en staat vaak op conische poten. In Scandinavië zijn echter ook veel ladekasten gemaakt die volledig doorlopen tot aan de grond. De Denen hebben prachtige ladekasten gemaakt, waarbij de grepen soms prachtig zijn ingelegd. Ze hebben soms ook messing grepen.

Bekijk het aanbod van vintage ladekasten bij de categorie kasten. Staat je wens niet in het huidige aanbod? Neem dan even contact op met de dikke deen.