vintage dressoir

Heb je een grote muur vrij en ben je op zoek naar een stijlvolle unieke vintage kast om ertegenaan te zetten? Of heb je een tv aan de wand hangen en ben je op zoek naar een lage kast om eronder te zetten? Een vintage dressoir is dan een goede oplossing. Een dressoir wordt meestal gezien als een unieke eyecathcer in het interieur. Veel van de vintage dressoirs hebben stiekem de functie om een pronkstuk in het interieur te zijn, maar hij moet uiteraard ook een functionele functie hebben om veel spullen in te kunnen opbergen.

Er zijn verschillende soorten dressoir kasten. In het aanbod van de dikke deen zitten vooral Midcentury vintage dressoir kasten uit de jaren ’50, ’60, ’70, veelal uit Denemarken. Een vintage dressoir is meestal volledig dicht en staat (hoog) op zijn poten, waardoor het kast gedeelte vaak een soort zwevend effect krijgt en je er gemakkelijk onder kunt stofzuigen. Een vintage dressoir is goed geschikt om een vintage lamp, een prachtige grote West Germany vaas op te zetten of een set vintage messing kandelaars op te laten branden.

Met een dressoir uit Denemarken haal je vaak echt een ambacht in huis. Het houtwerk zit veelal zo strak in elkaar dat de kast enkel finesse uitstraalt. Een vintage dressoir zal een toevoeging aan je woonkamer zijn door zijn unieke uitstraling.

Bekijk het aanbod van vintage dressoirs bij de categorie kasten. Staat je wens niet in het huidige aanbod? Neem dan even contact op met de dikke deen.