retour- en teruggavebeleid

Bestellingen en reserveringen kunnen worden geplaatst via dedikkedeen.nl, andere online verkoopkanalen of per e-mail via info@dedikkedeen.nl.

Bij aankoop via dedikkedeen.nl of via e-mail komt de koopovereenkomst met de dikke deen tot stand op het moment dat de dikke deen een bevestiging stuurt naar het door de klant opgegeven e-mailadres.

Alle prijzen vermeld op dedikkedeen.nl zijn in euro’s en inclusief btw, maar exclusief eventuele verzendkosten.

de dikke deen maakt gebruik van de margeregeling. Deze belastingregeling geldt onder andere voor gebruikte goederen. Er wordt alleen btw berekend over de marge tussen de inkoop en verkoop. Alle prijzen zijn inclusief btw, maar er wordt geen btw bedrag vermeld op de factuur. Kopers kunnen daarom ook geen BTW aftrekken. Het gebruik van de margeregeling wordt vermeld op de factuur.

Bijna alle producten die worden aangeboden op dedikkedeen.nl zijn in gebruikte staat. Er kunnen tekenen van slijtage te verwachten zijn, gezien de aard van de producten. de dikke deen probeert de staat van de producten zo goed mogelijk te omschrijven. de dikke deen reinigt en restaureert, waar nodig, de producten voor de verkoop. En maakt mankementen inzichtelijk dmv foto’s of tekst. Elk detail vermelden is echter niet haalbaar.

Zonder het opvragen van nadere informatie gaat de klant akkoord met de staat waarin het artikel zich bevindt. de dikke deen probeert zo zorgvuldig mogelijk de staat aan te geven in de omschrijvingen van de producten.

Heeft de klant aangegeven het product bezorgd te willen krijgen, dan gaat de klant akkoord met het voldoen van de afgesproken bezorgkosten, ook indien het product niet aansluit bij de verwachtingen.

de dikke deen verkoopt verlichting normaliter exclusief peertjes (gloeilamp, spaarlamp, ledlamp).

Elektrische apparaten zijn getest en worden in werkende staat verkocht, tenzij anders vermeld. Elektrische apparaten worden zoveel mogelijk in originele staat behouden. Soms is het echter nodig een snoer of stekker te vervangen.

de dikke deen kan geen garantie geven op de blijvende werking van de producten. De producten zijn veelal meer dan 30 jaar oud.

De klant is te allen tijden zelf verantwoordelijk voor naleving van en toezien op veilig en verantwoord gebruik van de bij de dikke deen gekochte producten.

De klant dient bij ontvangst van de bestelling te controleren of de kwaliteit en/of de kwantiteit overeenkomt met hetgeen beschreven is op de website en/of email aangaande de overeenkomst. Bijkomende zichtbare gebreken dienen binnen 48 uur na ontvangst van het product via e-mail bij de dikke deen gemeld te worden via info@dedikkedeen.nl.

Verzending van de bestellingen vindt plaats binnen 1-4 werkdagen na ontvangst van de betaling, tenzij anders is overeengekomen. Als plaats van levering geldt het adres dat de klant aan de dikke deen kenbaar heeft gemaakt.

Hoewel alle artikelen zorgvuldig verpakt worden, komt schade bij transport soms voor. Als de bestelling tijdens het transport onverhoopt schade oploopt, dient dit uiterlijk binnen 48 uur na ontvangst van de bestelling per e-mail bij de dikke deen gemeld te worden. De melding dient voorzien te zijn van duidelijke foto’s van de schade aan het product en de verpakking.

Zichtbare schade aan de verpakking, dient direct bij ontvangst aan de bezorger te worden gemeld. Mocht dit niet gebeuren, draagt de dikke deen geen verantwoordelijkheid voor de verzending van aangekochte goederen.

Wanneer de schade binnen een redelijk termijn is aangegeven aan de dikke deen, zal er in de meeste gevallen in overleg naar een oplossing worden gezocht.

Producten zijn leverbaar zolang de voorraad strekt.

Alle producten zijn te bezichtigen in overleg in Utrecht. Mocht de klant een artikel kopen van de website zonder deze eerst in het echt bekeken te hebben, dan heeft de klant recht op 14 dagen bedenktijd. De klant kan de koopovereenkomst binnen 14 dagen ontbinden mocht de klant niet tevreden zijn met het product. Dit kan de klant doen doen door binnen 14 dagen na aankoop via info@dedikkedeen.nl contact met de dikke deen op te nemen om aan te geven dat de klant de aankoop wil annuleren. De kosten voor het retour sturen van een product zijn voor de klant.

Let wel: het item moet in dezelfde staat geretourneerd worden als dat het door de dikke deen geleverd is. Mocht dit niet het geval zijn, wordt het artikel niet teruggenomen.

Dit herroepingsrecht is niet van toepassing op producten die in opdracht zijn aangepast, opnieuw gestoffeerd, gerestaureerd e.d.

Het recht om een product binnen veertien dagen te retourneren vervalt als de klant kiest voor het afhalen van een product of als de klant het product bestelt na het bezichtigen van het product.

Het recht om een product terug te sturen geldt niet voor aankopen van buiten Europa, mits anders is overeengekomen.