over

de dikke deen ingeborg met opa

Hoi ik ben Ingeborg!

Een dochter van een Deense moeder, een lp verzamelende vader en een kleindochter van een ‘alles’ verzamelende opa. Het verzamelen zit mij dus wel een beetje in het bloed. Zo is alles ook begonnen. 

Wanneer ik met mijn beste vriendin op een vlooienmarkt liep en ik weer eens zei. ‘Oehhh, deze wil ik hebben’, dan vroeg zij mij ‘Maar Ing, waar heb je dat voor nodig?’ En ik kwam altijd wel met een antwoord als ‘Nou, het is handig voor…’. Als ik het nog niet wist, dan verzon ik het later wel, want ik wilde het voorwerp met zijn eigen verhaal een nieuw huisje geven. 

Ik vind het heerlijk om te struinen tussen spullen en het gevoel te krijgen dat ik een minischat heb gevonden. Maar mijn verzamelwoede is mij ontgroeid en ik heb een manier moeten bedenken waarop ik toch op jacht kan gaan naar spullen, maar dat ik nog wel in mijn huis kan  leven ;).

Ik houd van spullen met een geschiedenis, een eerder leven, een eigen verhaal. Ik houd van Scandinavisch design. Ik houd van Denemarken. Dus waarom dit niet allemaal combineren door mijn spullen in Denemarken te kopen en in Nederland te verkopen. Zodat ik een beetje van Denemarken naar hier kan halen. 

Eigenlijk koop ik alleen de spullen die ik zelf ook zou willen hebben, daardoor houd ik feeling met de producten die ik verkoop. Mijn aanbod bestaat vooral uit Deense designlampen, meubels uit de jaren ’50, ’60 en ’70 en kleine hebbedingen zoals borduurseltjes in een lijstje. Sommige mensen zeggen ‘oude meuk’, maar ik hou van al die kleine verhaaltjes in mijn huis. Het kunnen fantaseren over het leven wat het hiervoor heeft gehad. 

In deze tijd is het goed om stil te staan bij alle goede spullen die er al zijn gemaakt en deze een tweede of zelfs een derde leven te geven. Ben jij graag duurzaam bezig en wil jij iets adopteren? Kijk dan lekker rond in mijn webshop. 

Je hoeft niet gek op te kijken als je jouw bestelde product in een gekke of gebruikte doos zal ontvangen. Ik probeer namelijk zoveel mogelijk materialen te hergebruiken.

Ik wens je heel veel plezier met schatzoeken! 

Liefs,
Ingeborg

Zoek je iets specifieks? Neem dan contact op met info@dedikkedeen.nl