ode aan geborduurde kussens

Als ik in Denemarken in de kringloop aan het struinen ben, op jacht naar leuke spulletjes voor de webshop, word ik eigenlijk altijd wel aangesproken door een lieve vrouw op leeftijd wanneer ik bij een geborduurd kussentje sta. Zij vertellen mij dan hun verhalen over hoe zij vroeger als kind samen met hun moeder op de bank kussens zaten te borduren. 

Net als dat mijn moeder hele uitgebreide pakjes voor mij naaide (met een kantkraagje) omdat het toentertijd goedkoper was om zelf de kleding te naaien, kun je het je bijna niet meer voorstellen er zoveel tijd wordt gestoken in het borduren van een kussen. In deze tijd worden er zoveel goedkope machinale producten gemaakt én gekocht en hiermee verdwijnt de ambacht en het karakter of verhaal achter een product steeds meer.

Dat vind ik het mooie aan vintage geborduurde kussens. Ze zijn met de hand geborduurd en in elkaar gezet. Er zitten vele uren arbeid in, maar zit er kwaliteitstijd tussen een dochter en haar moeder in.  Daarom wil ik de geborduurde kussen onder de aandacht brengen. Deze kussens verdienen het namelijk om een warm knus plekje bij iemand op de bank of stoel bij iemand thuis te krijgen. In plaats van op een koude kille eenzame bank in een kringloop in het koude noorden te liggen. 

Als je hier klikt kun je het aanbod aan geborduurde kussens vinden en hieronder inspiratie.

geborduurd kussen
geborduurd kussen landkaart denemarken
geborduurd kussen landkaart denemarken
geborduurd kussen
vintage geborduurde kussen
geborduurde kussens deense landkaart
geborduurd kussen landkaart denemarken
geborduurd kussen